ACEST RETREAT ESTE O REPROGRAMARE A CELUI DIN MARTIE 2020.

Te invit sa mergem in insula Bali din Indonezia, sa pornim impreuna in calatoria Alchimia Sufletului spre a pasi in NOUL AN BALINEZ. Pornind de la citatul lui Mircea Eliade:

“S-a spus adesea ca una dintre caracteristicile lumii moderne este disparitia oricaror rituri initiatice semnificative”, am cautat sa gasesc un Ritual Colectiv in care sa ne asezam si acesta este NYEPI – Noul An Balinez.

Schimbam mediul si vedem ce ORICE din tine se poate Constientiza si Lucra intr-un alt cadru. Atunci cand schimbarea pare sa vina mai greu din interior, pentru ca suntem prinsi in repetitiile cotidiene, schimbarea mediului exterior ne poate sustine in procesul de a manifesta continuturile ce stateau adormite si aparate in Inconstientul nostru.

Asa cum Luna, Soarele si Adevarul nu pot fi ascunse, tot asa si continuturile noastre interioare prind forma si viata in moduri in care uneori nu intelegem, intr-un limbaj pe care inca nu-l vorbim. Mintea noastra este cea care va cauta povesti partiale si “adevaruri” pentru a gasi apararile necesare in fata acceptarii a ceea ce suntem.

Cu sprijinul lui Alexandru Batinas, vei avea ocazia sa identifici care sunt mecanismele de aparare pe care ti le pui inconstient in calea dezvoltarii tale si care sunt repetitiile in care ramai pentru propriul confort, chiar si cu costuri ridicate. Constientizate, acestea vor putea fi lucrate in cadrul Atelierelor sustinute de Alexandru.

In acest retreat, editia cu numarul cinci, am venit cu o schimbare si o reasezare pe harta orasului UBUD. Am schimbat locatia, acum fiind asezati la Resortul ALAYA de 5 stele in inima orasului Ubud, la 2 minute de mers pe jos de Yoga Barn (suntem vecini) si langa toate restaurantele si activitatile importante din oras (nu mai este nevoie sa luam taxiul sau sa asteptam dupa un bus).

Tema Retreatului

Am ales aceasta perioada din an deoarece NOUL AN BALINEZ are un RITUAL aparte prin care este celebrat, ziua de Nyepi fiind o zi cu LIMITE – nu iesim din Resort, nu vorbim pe cat este cu putinta si stam in liniste cu toata insula pentru a putea face o introspectie, sustinuta de o miscare colectiva. O manifestare mai aproape de SENS! Sarbatoarea noului An durearaza timp de trei zile in care vom pasi cu toata insula in acelasi RITM al vietii, pe acelasi TIMP calculat de Preotii lor, in functie de Harta Cerului din acel prezent.

Bali este denumita si Insula Zeilor, fiind o insula in care Hinduismul a rezistat schimbarilor de credinte ce au avut loc in celelalte insule din jur. Prin Alchimia Sufletului in Bali, vom explora impreuna ORICE vei trai, descoperi, cunoaste, constientiza, atinge si simti acolo.

Tema Retreatului este despre ORICE exista in tine acum sau in acel prezent si are potentialul de a fi lucrat, deoarece SUFLETUL se manifesta prin orice si orice semn isi gaseste sens si semnificatie doar intr-o RELATIE.

Atunci cand calatorim mai “departe” de casa si cand mediul este unul continator, aproape de paradis – asa cum este descrisa insula ca INTREG – si plina de cultura vizuala infuzata cu spiritualitate, continuturile tensionate si inconstiente, pot fi aduse intr-un plan prezent pentru a fi explorate, constientizate si integrate. Atunci cand calatorim in necunoscut, ne aducem aminte de atat de mult cunoscut, ne aducem aminte de NOI si potentialul nostru. Atunci cand calatorim in Diversitate, ne amintim de Autenticul care putem fi prin aducerea Limitelor cu Sens.

Cum se va desfasura retreatul?

Programul acestui retreat imbina dezvoltarea personala cu activitati de explorare a templelor si a insulei, care vor invita la manifestarea celui care esti. 

Atelierele se vor desfasura timp de 4 zile si vor avea o durata de 4 ore pe zi, dupa fiecare Atelier vom servi pranzul impreuna.

In acest RETREAT fiecare participant va avea parte si de o sedinta de Consiliere Individuala, timp de 45 de minute, fata in fata.

Alexandru Batinas este  Psiholog, Consilier de Dezvoltare Personala si Trainer.

Alchimia Sufletului a inceput sub forma unui Atelier pe care l-am sustinut in Romania, iar ceea ce am observat este ca el se aseaza diferit si specific in fiecare oras, fiind influentat de Cultura si Obiectivitatea Subiectivitatii specifica fiecarei zone si a fiecarui OM. Tot prin acest Atelier am observat ca problema contemporana cu care se confrunta omul este LIPSA LIMITELOR. Imbinand studiile academice de psihologie si psihologie clinica, precum si cele facultative de psihanaliza, psihoterapie integrativa, psihosomatica si psihodinamica, cu cele de spiritualitate, astrologie, elementele feng shui, filosofie, religie si alte forme de manifestare ale limbajului, am inteles ca inainte de a vorbi despre Spiritualitate, Suflet, Corp si Mediu, este important sa intelegem PSIHICUL, instrumentul principal implicat in traducerea si exprimarea LIMBAJULUI, dar si cel implicat in DINAMICILE RELATIONALE si TRAIRILE INTERIOARE. 

In zilele noastre limbajul este cel care ne poate apropria, dar si cel care ne poate separa. Traim vremuri de destructurare a unor vechi credinte, forme si sensuri, prin accesul crescut la informatie, stiinta si cunoastere. Vremuri in care suntem atat de lipsiti de limite, incat nu mai stim de unde incepem noi si de unde incepe celalalt, cat sunt EU si cat esti TU. Aceasta lipsa de limite duce de multe ori la burn-out si la o lipsa de pofta de viata. Tocmai in aceste vremuri calatoria Eroului interior este atat de importanta, deoarece ea vine sa traseze acea Limita cu Sens, atat de importanta in intalnirea cu celalalt semnificativ, dar si pentru noi in continuitatea vietii. 

 

Prin calatorie, putem incepe sa exploram diferentele si limitele proprii, sa cunoastem teritorii necartografiate inca, pentru a putea integra apoi Autenticul care suntem.

Vom invata impreuna sa facem loc pentru ORICE altceva in viata noastra. Pattern-urile sau tiparele repetitive, spuse ca povesti uneori in tacere, alteori galagioase, inainte de a fi lucrate, este important sa fie ascultate, observate, intelese, acceptate si integrate.

Doar dupa ce plec la intalnire cu mine, pot merge la intalnire si cu celalalt! Doar dupa ce ma recunosc prin Limitele cu Sens, pot sa-l recunosc si pe celalalt ca fiind REAL si in afara FANTASMEI.

In acest retreat vom explora impreuna LIMBAJUL si LIMITELE in relatia Minte-Corp-Suflet-Mediu si vom intelege cum schimbarea vine atat din interior spre exterior, cat si din exterior spre interior, interiorul si exteriorul fiind intr-o relatie dinamica si cu o puternica influenta asupra noastra.

Identitate, Diversitate, Autenticitate si Continuitate sunt cei patru stalpi care-mi sustin activitatea. Patru stalpi care consolideaza templul Uman, conturat de Limitele cu Sens. ”

Mai multe despre Alexandru Batinas gasesti accesand linkurile de mai jos:

Despre Alexandru Batinas, Psiholog | Trainer | Consilier de dezvoltare personala: https://batinas.ro/about/

Emisiuni: https://batinas.ro/video/

Blog: https://batinas.ro/blog/

 

In afara Atelierelor vom avea trei zile pline de calatorii la Ritualul de Purificare cu Apa Sfanta de la Tirta Empul, Templele semnificative si pline de tot ceea ce inseamna relatia omului cu NATURA si DIVINUL, vom petrece timp in orezarii unde vom servi pranzul, plantatia de cafea ne va oferi gustul aromelor acestei insule, optional pentru curiosi vom putea merge si la o sedinta individuala la un renumit vindecator din Bali si vom experimenta Leaganul deja celebru al insulei. Fiind pozitionati in centrul Ubud-ului, vom interactiona cu maimutele chiar la ele acasa, in Monkey Forest, la doua minute de hotel si vom explora la pas minunatul oras, locul emblematic al insulei unde s-a filmat “Eat, Pray, Love”

Mergi la pagina evenimentului

Pret: 2194 euro / loc camera dubla*Perioada: 5 - 14 Septembrie 2020 (9 nopti) RESORT ALAYAGrup: Minim 6 / Maxim 10Varsta Minima – 22 de ani.Informatii si Inscrieri: 0722619934 Plata se poate face in doua sau trei transe, cu un avans de 50%.*Deoarece pretul biletelor de avion este dinamic, acest pret este garantat pana la data de 30 Septembrie 2019, dupa Agentia va poate informa care este diferenta de pret raportata la biletul de avion din acea zi.Supliment pentru Camera Single: 572 euro


Incluse:
1. Zbor Bucuresti – Denpasar – toate taxele incluse, bagaj cala 30kg, bagaj mana 8 kg
2. Cazare 9 nopti la Resort ALAYA UBUD de 5* din centrul Ubud-ului (in total vom avea 10 zile in Bali)
3. Mic dejun
4. Pranzul in zilele Atelierelor.
5. Transfer aeroport-hotel-aeroport
6. Ateliere “Alchimia Sufletului” – 4 zile cate 4 h/zi
7. Consiliere individuala 45 min cu Alexandru Batinas
8. Trei zile pline de Calatorii si Explorare insula (Ritual purificare, temple, orezarii, plantatia de cafea, cina pe plaja si altele)

Neincluse:

Asigurare calatorie
Pranz si cina in restul zilelor (aprox 150 euro/persoana)
Sedinta individuala la Vraci
Intrarile la temple si alte locuri vizitate, pranzul din orezarie.