India, acest fascinant Haos care si-a gasit ordinea prin diverse practici si ritualuri in linistea unor Ashramuri. 

Nu sunt un lider spiritual, nici guru, nici maestru si nici practicant de yoga, dar sunt un om curios si fascinat de simbol si ritual si de tot ceea ce un alt sistem de cunoastere poate transforma intr-un om. Identitatea, Autenticitatea, Diversitatea si Continuitatea sunt elementele care-mi definesc practica si pe care caut sa le asez cu Sens in activitatile mele. 

V-am vorbit despre Calatoria cu Sens – Calatoria Eroului, intalnirea a doua lumi Estul si Vestul, acum a sosit timpul si vin spre voi cu un alt program. Un Retreat intr-un Ashram din Nordul Indiei. 10 zile in care patrundem in Cosmosul creat de acest Ashram prin practici diverse si ritualuri – Chanting, Yoga, Meditatie, Karma Yoga si Aarti. Toate mesele sunt vegane si avem parte si de un medic Ayurvedic in acest Ashram, care ne va oferi o consultatie si un masaj ayurvedic. Adriana a pornit inainte aceasta calatorie spre a gasi ceva potrivit pentru cadrul nostru de lucru.

Nu este o aventura in Incredibila Indie, ci o aventura in Universul Interior prin retragerea de la cele obisnuite si cunoscute si patrunderea intr-un cadru care sa ne permita cunoasterea proprie prin limitele cu Sens. 

Totul a pornit de la acest citat intalnit si de la practica din celelalte Retreaturi si Tabere: 

“S-a spus adeseori ca una dintre caracteristile lumii moderne este disparitia oricar rituri initiatice semnificative. Initierea echivaleaza cu o schimbare fundamentala a conditiei existentiale, la capatul incercarilor sale, neofitul se bucura de o cu totul alta existenta decat cea dinaintea initierii: el a devenit ALTUL.” Mircea Eliade – Nasteri Mistice.

Cine sunt? Cat sunt? Cum sunt? Am gandit acest program in ideea de a oferi un spatiu in care chiar ne putem retrage spre a ne descoperi in interior. Daca in Bali este importanta relatia si interactiunea cu mediul, aici calatoria se face direct in interior, mediul si regulile Ashramului fiind continatoare pentru acest demers. 

Identitatea noastra este data de relatiile cu cei semnificativi la inceput, in copilarie, ca dupa aceasta sa fie insusita de adult in pasul spre maturizare, dar intr-o lume atat de schimbatoare, o lume in care haosul predomina si ne incurajeaza la a ne depasi constant propriile limite, fara ca noi sa le cunoastem pe cele existente, ajungem sa uitam de baza de siguranta care suntem si cine suntem. 

Ne simtim goi, fara sens si nesatisfacuti pentru ca punem in act masti inconstiente. Ceilalti nu sunt responsabili sa vada dincolo de “mastile” pe care le jucam. De masti este responsabil cel care le poarta. Exista frici care pot sa nu ne permita luarea in stapanire a propriei vieti si ne incurajeaza la acest joc de masti: frica de abandon, frica de a fi devorat, de a fi coplesit sau frica lipsei de sens a existentei. De aceea va invit sa pornim impreuna in aceasta Calatorie, una interioara, in care Mama India ne va servi drept mediu continator la tot acest proces. 

Atelierele vor avea loc printre programul care exista deja stabilit in Ashram si ca tema principala avem tot ORICE pentru ca Sufletul se manifesta prin orice, tot asa si orice semn isi gaseste sensul doar intr-o Relatie.

Despre Alexandru Batinas, Psiholog | Trainer | Consultant de transformare si dezvoltare personala: https://batinas.ro/about/

Emisiuni: https://batinas.ro/video/

Blog: https://batinas.ro/blog/

Mergi la pagina evenimentului

Varsta Minima – 22 de ani.Pret: 1599 Euro Perioada: 11-22 Septembrie 2019Locuri: Minim 7 - Maxim 10Inscrieri si Informatii: 0755 030 302


Incluse in pachet:
* Bilete de avion București-New Delhi, toate taxele incluse
* Transfer privat
* 10 nopți de cazare la ashram, cameră dublă
* Toate mesele incluse, mâncare vegană
* Ateliere Alchimia Sufletului susținute de Alexandru Batinas
* Sesiuni zilnice de yoga, meditații, chanting
* Consultație ayurveda privată
* 1 Masaj Ayurvedic
Nu sunt incluse:
* Taxa Viza – 60 euro
* Suplimentul pentru camera single este de 150 Euro