Omul lipsit de iubire va cauta iubirea in cele mai de neiubit moduri posibile. 

Pentru orice om cel mai dificil pas este sa inlocuiasca vocile respingerii. Orice forma de respingere este introiectata in “atunci si acolo” si auzita in “aici si acum”. Ura este o forma bruta de manifestare in exterior ale acestor voci. Pentru a scapa de ele, le dai mai departe si tu esti aparent “mai bun”. Compasiunea, toleranta si acceptarea implica un efort si orice efort inseamna un disconfort. 

Imi amintesc de colegii din liceu si misto-ul de care am avut parte in acei ani. Nu eram un tip “puternic” si nu am stiut cum sa ma apar. De multe ori stateam la gard si asteptam sa intre toti in clase. Preferam sa ma certe profesorul decat sa mai aud ceva de la semeni. Interesant este cum cel care facea cel mai mult “misto” de mine, avea acasa un tata agresiv. Si ura si iubirea sunt invatate de acasa! Omul lipsit de iubire va cauta iubirea in cele mai de neiubit moduri posibile. 

Cata vreme putem sa credem despre noi ca suntem buni doar daca ceilalti sunt rai…ne aflam intr-un stadiu incipient al dezvoltarii umane. Un stadiu in care nu ne-am integrat dualitatea si umanitatea. 

Nu esti mai puternic decat agresorul tau daca ajungi sa agresezi pe un altul. 

Calitatea principala a psihicului uman este adaptabilitatea. Construieste-ti prietenii solide si consolideaza apararile care-ti ofera continuitate si dreptul la viata! Nu este nevoie de toata lumea. Un prieten poate sa reprezinte lumea intreaga! 

#SePoateSiAltfel #LimiteCuSens #SePoateSiUman

 

 

Ne intalnim in continuare in Retreat “Alchimia Sufletului” BALI din Noiembrie 2018 si 4-14Martie 2019 

Sa ne vedem cu Sens!