Cautarile, calatoriile sau cautarile interioare sunt constructii de poduri in relatia cu interiorul tau.

In vremuri de intoarcere catre resursele interioare, cautarea retetelor in exterior este o practica dar si o iluzie…iar cand iluzia este surprinsa de ADEVAR, aceasta doare. Orice reteta te va tine departe de podul catre tine si interiorul tau. De ce? Pentru ca este podul unui altul, este podul lui cu el sau un pod elaborat al iluziei. Exista o diferenta intre cel care este alaturi de tine in constructia propriului tau pod si cel care iti ofera direct un pod. Si sa ne amintim ca traim vremurile lui: “Vreau acum, inainte de acum! Cat mai repede!”

Asa cum v-am mai povestit, in practica mea lucrez cu materialul clientului, cu ORICE este in acel prezent si cat poate si este dat sa aduca el. Tot asa este si in acest caz cu podul. Din acel material vei construi podul…cand altul iti da materialul sau, acel pod nu dureaza. De aceea le amintesc “salvatorilor”, ca atunci cand intra in acest rol si actioneaza, la primul cutremur…ambele poduri se pot prabusi. Unul ca a fost construit din material mai putin si altul ca a fost construit din alt material. Am primit cereri in ceea ce priveste RETETA…dar cand le explic oamenilor ca este ceva ce dureaza in TIMP si in care se MUNCESTE, este neplacut. Sunt si neplacut, adevarat!

Capacitatea de a reflecta este ceea ce ne diferentiaza de celelalte vietuitoare ale acestei planete (afirma unii cercetatori)… de aceea ea este CHEIA importanta in constructia podului catre Sine. Tot aceasta capacitate ne poate ascunde si poate inchide podurile cu exteriorul. Si cand inchidem aceste poduri, interiorul cu exteriorul nu mai comunica si poate aparea SETEA de obiecte…de cantitativ.

“Vreau mai mult si mai mult…si nu ma mai satur!”

Le-am mai vorbit oamenilor cu care lucrez de faptul ca LIMITELE sunt importante pentru ca nu toti oamenii stiu si sunt constienti cand s-au saturat. Nu toti oamenii vor spune STOP. Chiar daca acea limita poate frustra pe moment, in TIMP ea isi gaseste sensul…in ambele parti.

Urmeaza Sarbatorile acestei perioade. Va invit sa meditati asupra urmatorului aspect: cat material (bani) consumati pe cadouri si are ca si cost TIMP (pentru ca dumneavoastra produceti acel material in timp si il platiti cu timp, dar si cheltuiti timp cautand cadoul perfect) si cat TIMP REAL oferiti in acea relatie ca si CADOU? Uneori putem ajunge ca prin alegerea unor cadouri costisitoare sa stam cat mai departe de acea persoana si de acea relatie.

Cadourile materiale sunt o bucurie, dar cat dureaza in TIMP? In vremurile consumerismului si cantitatilor s-au inventat aceste retete, retete ale fericirii, retete ale succesului…dar care dureaza putin, cu toate ca uneori au un cost de TIMP mult mai mare decat TIMPUL petrecut impreuna, acel TIMP aflandu-se in exterior…oferit deja altora.

Podurile sunt construite din TIMP si cu TIMP…acest TIMP fiind un martor al Calitatii, dar si un stalp al Podului Autenticitatii!

In imagine este o statuie al carui corp este rupt in doua, dar prin meditatie/rugaciune/reflectie…el se tine UNIT, ca intr-un pod catre Sine. Va invit ca de fiecare data cand va simtiti “rupti” sau cu un picior aici si un altul dincolo…sa va amintiti ce Miracol poate sa fie TIMPUL cu dumneavoastra, acelasi TIMP pe care il putem oferi si celorlalti in DAR!

O luna Decembrie cu Sens si TIMP in dar! 

 

Pana atunci, ne intalnim in continuare in cadrul Conferintei si Atelierului “Alchimia Sufletului” ce vor avea loc in Brasov, 8-9 Decembrie si in cadrului Workshopului “Sarbatorile Vin!…” din 16 Decembrie in Bucuresti si 22 Decembrie in Constanta

Sa ne intalnim cu Sens!