Partile neintegrate din noi vor ramane Inconstiente si proiectate in afara cata vreme nu formulam intrebarile care sa ne adune inapoi in noi.

Ce nu vede omul este ca in judecatile/etichetele aruncate catre un altul exista parti din Sinele lui care nu i-au fost acceptate intr-un “atunci si acolo” si nu reuseste sa le mai integreze intr-un “aici si acum”. 

Parintele isi cearta copilul pentru un comportament, acea parte a copilului devine respinsa chiar de catre copil. Puteti observa cum unii copii isi cearta jucariile pentru comportamente neacceptate la el. Sau cum inventeaza povesti ca altcineva a facut acel lucru “rau”, sa evite astfel pedeapsa. Si da, unele comportamente distructive (alo-in afara sau auto) este important sa fie limitate de o figura autoritara, pentru ca mai tarziu copilul sa devina acea autoritate care poate pune o limita comportamentelor care ameninta viata si existenta individului si a celor din jur.

Ajuns adult, continua sa le scoata in afara lui ca si cum ar cauta sa scoata acel “rau” din el si sa se asigure astfel ca ramane doar “bun”. 

Un om integru este un om cu toate partile sale integrate si care se poate regla in pornirile sale…prin limite cu Sens.

Intrebarea este: “Bun” in ochii cui? Astepti pedeapsa cui?

Aceste parti vor provoca furtuni pana cand omul isi va recunoaste conflictul interior si astfel apele se pot linisti pentru ca barcile cu ceilalti semnificativi sa se poata apropia de portul inimii sale. 

Atunci cand apele sunt involburate, ele nu pot oglindi celestul. 

Multumesc grupului din Bacau pentru parcursul unui an si cele invatate impreuna. 

Punct si in continuare!

 

Locurile au fost ocupate pentru Retreatul “Alchimia Sufletului”  cu editia numarul 5 in Bali din 22 Martie pana pe 1 Aprilie 2020, dar inscrierile au inceput si pentru cel din 2021.