Ne indragostim de o oglinda ca mai apoi sa o spargem...astfel ne regasim pe noi, cei care ne chinuiam sa dam “bine” in acea oglinda.

Am postat ieri un text, o idee, un parcurs…pe care-l consider important in procesul INDIVIDUARII si de care nu “scapa” nimeni in acest demers…atunci cand acesta este ALES.

Ne indragostim de o oglinda ca mai apoi sa o spargem…astfel ne regasim pe noi, cei care ne chinuiam sa dam “bine” in acea oglinda.

Indragostitul, aceasta stare in care totul parca incepe sa se topeasca…pentru a se contopi cu ceea ce s-a topit si in celalalt. Un adevarat proces de Alchimie a Sufletului, in care parca “nu mai suntem noi” cei care stiam ca suntem. V-am mai vorbit despre faptul ca din nicio intalnire cu un altul, noi nu mai suntem aceiasi, cei care am fost pana la acea intalnire. Dar toate acestea se produc la un nivel subtil…si este nevoie de o privire constienta pentru ca aceste lucruri sa prinda semnificatie si sa patrunda.

Ne indragostim atunci cand ochii se intalnesc si devin nemiscati, parca “sta Timpul in loc”. Acea privire simtim ca patrunde acolo unde, de multe ori, nici noi nu mai stiam ca exista ceva si misca toata structura noastra. De aceea, sa nu va mire daca multi vor alege sa fuga din calea acestei indragostiri. Intervin mecanismele de aparare si este important sa respectam apararea fiecaruia. Orice OM si orice PSIHIC isi cunoaste mai bine apararile si sensul lor…pentru ca acestea au fost construite “atunci si acolo” cu un scop precis si au ajutat acel om si poate-l mai ajuta si in “aici si acum”.

Chiar daca, la un nivel profund, exista aceasta dorinta de a fi vazuti (va invit sa vedeti ca pe asta se bazeaza in prezent mediul online cu al lui comportament de “selfie”, pe aceasta nevoie profunda de a fi vazuti si recunoscuti)…atunci cand suntem vazuti cu ADEVARAT, structura noastra si tot Universul interior se trezeste la viata si reactioneaza.

Si daca stam…incepem sa ne ingrijim de acea oglinda, ca nu cumva sa plece sau sa dispara…sau sa o spargem din “greseala” si astfel sa se produca SEPARAREA. Si incepem sa ne purtam cu “manusi”, asa cum am deprins pana in acel prezent din modelele parentale, din mediul social, din cultura, din religie si spiritualitate…ca in acest dans de doi, al doilea sa nu plece…caci daca acesta pleaca, cine imi va mai oglindi mie ceea ce eu sunt si am in mine? Cum o sa ma mai vad eu inainte ca altul sa ma vada?

Va amintesc ca aceasta oglindire incepe din prima relatie de Iubire pe care o avem pe acest Pamant si aceea este cu Mama. La sanul ei, privirile se intalnesc…Prin ochii ei Universul este oglindit…si suntem oglinditi. Si ea continua…de la Mama la Tata si la toti ceilalti semnificativi pe care-i intalnim in aceasta viata.

In timp, invatam sa ingrijim aceasta oglinda. Deprindem comportamente sociale, culturale, religioase si altele de natura umana, in care invatam cum ar trebui sa fim si cum ar trebui sa aratam in oglinda care ne vede. Si uneori acest proces poate sa fie obositor, chinuitor si risipitor de energie si Timp…tot TIMPUL sa fie o oglinda curata, este chiar greu…avand in vedere ca traim intr-un Mediu si facem parte dintr-un INTREG.

Postez de ceva timp un hashtag #AlchimiaMarii. Sunt un indragostit de Mare si de tot ceea ce ea ma invata si-mi arata. Va invit sa vedeti cum Marea, atunci cand este linistita, este precum o OGLINDA! Ceea ce este in cer, este si pe pamant…pe ea! Oglindeste atat de clar totul, incat uneori pierzi linia de SEPARARE intre cer si pamant si totul devine INTREG, 2 ca 1 sau de la 2 la 1. Dar si cand este agitata…vezi atat de clar separarea, valuri imense si furioase, culoarea ei paleste si nu mai permite claritatea…este precum o OGLINDA SPARTA.

Stiinta spune ca Viata pe Pamant a venit odata cu Apa. Noi suntem un procent foarte mare in corp…APA. Cand suntem linistiti, celalalt chiar daca este agitat, isi gaseste si el pacea sau daca noi suntem agitati, o gasim pe a noastra in celalalt linistit…ca intr-o OGLINDA. Dar cand ambii suntem agitati, separarea este prezenta…precum Marea care se separa de CER. Aici apare Marea provocare…cum sa stam in doi cand amandoi avem nevoie de o OGLINDA curata. Si atunci cautam ca nu cumva sa facem valuri…doar ca iti reamintesc ca Marea nu este doar calma. NATURAL si in relatie cu MEDIUL, ea face si valuri. Valurile pot fi produse de vantul exterior ca furtuna si nori, sau “vantul” interior ca si curenti.

Important este cum stim sa STAM cand SEPARAREA se produce.

Si stiti ca noi, pe langa faptul ca iesim pe mare cand ea este linistita, atunci cand suntem pe Mare sau orice fel de apa, pentru a ne simti in siguranta…cautam sa vedem fundul ei. Ori cu privirea, ori cu aparatele de masurat…pentru ca “profunzimea” si intunericul dat de aceasta, ne poate speria. Deci, de ce fug oamenii sa-si intalneasca privirile?

Venim din DOI pentru ca acestia doi si-au intalnit privirea si s-au contopit prin Iubire. Ne nastem UNU, ca dupa sa invatam cum sa ne intalnim in doi, prin modelul celor doi din care am venit unu. Si in TIMP, apare si al TREILEA care observa dinamica de doi, tot asa cum noi putem vedea de la distanta ceea ce oglindeste marea…de aproape putem sa o vedem doar pe ea…calma sau agitata.

Si va mai spun cum e cu Apa…ea ne conecteaza pe toti pe intreaga planeta. Chiar daca am plecat din Bali, cineva drag Inimii mele s-a dus acolo si recent am asistat-o in Ritualul de Purificare cu Apa Sfanta. Apa lor e Sfanta din Izvor, din procesul Natural al Mamei Pamant…pentru ca e curata si neatinsa de informatii din exterior, dar le aduce pe cele din interior…spre a fi manifestate in exterior. Apa deschide drumuri in calea sa.

Sarbatoarea de azi este despre Apa, un moment prin care o metafora intruchipata in OM s-a conectat prin Apa la ceilalti semeni si la profunzimea lor. 

Indragosteste-te de NATURAL si te vei indragosti de OM! 

Ca o Apa, Calatoria continua prin Conferinta “Invitatie la Diversitate prin Autenticitate” in Timisoara pe 20 Ianuarie si Bacau pe 3 Februarie. In Martie vom trece prin Ritualul Noului An Balinez in cadrul Retreatului “Alchimia Sufletului” in Bali, urmand apoi Taberele “Alchimia Sufletului” din Maramures.

Sa ne intalnim privirea cu Sens!

 

Sursa Photo: wallpapers4u.org