Exista doua tipuri de invidie, una care distruge si una care inalta.

A existat in aceasta Tabara un inel, acest inel din imagine, la care ma uitam si realizam cum, purtat la deget, el poate sa atraga atata invidie…dar si tot atata admiratie. Ma gandeam ca aceasta piatra, sange de porumbel, aduce cu sine privirile ratacite ale dervisului interior si semnalizeaza ceva in fiecare om care-l observa.

De aici am inceput sa meditez la aceasta tema, Invidie si Admiratie.

Cum spuneam si mai sus, am identificat de-a lungul timpului doua tipuri de invidie. Invidia care te face sa “distrugi” ceea ce esti prin inferioritatea pe care o simti fata de celalalt (ceea ce poate naste agresivitate fata de celalalt sau propria persoana) si cea care te invaluie si te ambitioneaza sa faci ceva, admirandu-l pe celalalt.

Atunci cand vedem ceva in altul, ceva ce noi simtim ca nu avem…apare aici o rascruce de drum. Exista calea prin care ne scoatem agresivitatea si coltii in diverse forme si calea prin care putem intreba de unde vin acele achizitii…pentru a gasi drumul spre ele si a le integra.

Achizitiile inseamna efort. Achizitiile inseamna dedicare. Achizitiile inseamna inaltare. Achizitiile inseamna renuntarea la fantasma unei Mame care sa-mi dea oricand ceva ce implica un efort inconfortabil…precum este intalnirea cu dura realitate.

In acelasi timp, daca invidia apare este important sa ma intreb:

De ce as vrea acel lucru? De ce as vrea acel ceva ce exista in celalalt semnificativ? Chiar am nevoie de asta? Imi este potrivit? As putea sa duc acel lucru?

Uneori, putem traduce ca un anumit obiect sau o anumita trasatura de caracter, care nu o recunoastem in noi si nu simtim ca o avem, ne-ar ajuta sa trecem muntii care stau si se impotrivesc. Daca as avea si eu asta…daca as fi si eu asa…daca aveam si eu…

Doar ca nu intotdeauna, ceea ce vedem este si ceea ce se potriveste Autenticului nostru. Aici ma gandesc ca fiecare dintre noi a trecut prin aceasta intalnire cu Fantasma “Daca mai ai pe mine, vei putea face asta!”. Si am avut…si efectul a durat cateva momente.

De ce se intampla asta?

Va invit sa va imaginati structura Sinelui ca un diamant. Daca pe fatetele sale, acel ceva din exterior nu este potrivit ca forma si dimensiune, asa cum a venit…asa si pleaca.

De aceea vorbesc oamenilor despre importanta Autenticului si cunoasterea Sinelui. Atunci cand omul realizeaza diversitatea care suntem, invidia nu are cum sa existe, pentru ca in diversitate nu exista identic. Atunci cand nu exista identic…exista respect.

Exista o vorba care imi place:

“ceilalti gandesc despre noi, ceea ce noi gandim despre ei.”

Si tot aici vreau sa mai vorbesc despre ceva…sunt oameni care fug de invidia celorlati din frica de a nu pierde ceva…si astfel ajung uneori sa se piarda chiar pe ei. Exista aceasta frica de omul invidios…ca si cum acesta ar putea intra sa “fure” ceva ce a ramas ascuns de ochii lumii.

Stiti ce nu poate sa fure un alt om? Tot trecutul pana in acel prezent, toate trairile, relatiile, iubirile, toate experientele si achizitiile pe care le ai in tine…intreg Universul tau interior!

Achizitiile le vom vedea in momentul in care renuntam la comparatie si privim in viata noastra…reala, palpabila, autentica si de durata daca ai ajuns sa citesti asta.

Pentru ca am vazut in aceasta Tabara cum Autenticul se manifesta si se descopera atat de LIBER in Diversitatea grupului, va anunt ca am inceput sa elaborez un plan pentru intalniri de grup. 

Sa ne intalnim cu Sens!

 

Ne intalnim in continuare in Retreat “Alchimia Sufletului” din Noiembrie 2018 si 4-14Martie 2019 

Sa ne vedem cu Sens!