Ai rabdare copile si ramai pe drumul pe care-l simti, va veni o vreme cand te vei intalni cu Sensul si toate alegerile iti vor fi validate…chiar de catre tine.

Sau cum actiunile incepute intr-un atunci si acolo, capata Sens intr-un aici si acum.

M-am gandit si va propun un exercitiu de imaginatie…daca ar fi sa ma intalnesc cu copilul care am fost “atunci si acolo”, ce mi-as transmite de “aici si acum”?

O intalnire deloc usoara, in care fiecare cuvant parca are o greutate extraordinar de mare atunci cand esti constient ca ti-l rostesti si livrezi propriului tau interior. Parca nu mai e atat de usor atunci cand vine vorba de a “sfatui” propriul copil care esti…spre adultul care vei deveni. Dar va invit sa faceti acest exercitiu, este o intalnire curioasa 🙂

Da, am auzit multe persoane care nu sunt de acord cu privitul in urma sau in trecut, dar dupa toate experientele si formarile terapeutice…repet…aici sta comoara REALA si PALPABILA prin care noi ne putem imbogati atat viata cat si relatiile umane. De ce? Pentru ca aici sta baza dinamicilor relationale pe care le putem descoperi, cunoaste, explora, constientiza si schimba. E ca si cum privim in ADN-ul interior si putem vedea structura lui si chiar alege ce urmeaza sa schimbam in continuare…si sa transferam astfel urmasilor nostri. Este daca vreti, pentru cei care ati venit in Conferinta “Invitatie la Diversitate, prin Autenticitate”, Lumea aceea mai buna la care speram si care putem sa fim pentru cei mici. Noi modelam deja cu ei relatiile viitoare ce se vor manifesta ca o continuare a prezentei noastre.

Si cand refuzi sa privesti in trecut, refuzi sa privesti istoria umanitatii…si istoria psihismului si a manifestarilor sale. Suntem totusi un rezultat si o consecinta a stramosilor nostri, a celulei care inseamna VIATA. Privitul in trecut nu inseamna reproducerea lui, ci intelegerea Sensului construit…pentru a putea aduce in contemporan ceva inceput “atunci si acolo”…pentru ca noi traim totusi in “aici si acum”.

Intorcandu-ma la aceasta intalnire de grad inalt…mi-as spune:

 1. Tot ceea ce simti si faci, isi va gasi Sensul candva in viitor. Acum poate nu are Sens nimic din ceea ce alegi…dar continua si vei vedea cu ochii tai.

 2. Oamenii nu se impart in “doar oameni buni” si “doar oameni rai”, oamenii sunt oameni si atat. Exista actiuni bune si actiuni rele, dar le vei descoperi singur pe acestea si motivele care stau in spatele lor…caci stim profesia in care vei ajunge. 🙂

 3. Nu grabi Timpul.

 4. Iubirea este o alegere. De ce unii aleg sa se bata si tu nu? O alegere.

 5. Pastreaza-ti curiozitatea vie si intreaba-te intotdeauna de natura lucrurilor. Invata sa cauti!

 6. Oamenii vorbesc mult despre ei atunci cand comunica un “adevar”. Acesta nu este neaparat Adevarul tau, chiar daca ei sunt mai mari, ei au nevoie de un altul care sa le confirme adevarul.

 7. Educatia este foarte importanta, in special la nivel relational si pentru instrumentele de cautare catre Adevar. Cum iti vei da seama ca l-ai gasit? Te va elibera.

 8. De tot ceea ce fugi, te vor intoarce la ele ca un bumerang…tot pentru eliberare.

 9. Viata inseamna si tristete, durere si suferinta, nu doar placere.

 10. Fricile pe care alegi sa le explorezi si traversezi, se vor transforma in intelepciunea proprie.

 11. Invata sa-ti iubesti parintii si lumea intreaga se va transforma.

 12. Gaseste-ti o oglinda stabila in Timp si Spatiu, care sa te ajute in descoperirea limbajului “necunoscut” si “nevazut” si tot Haosul se va putea aseza in Ordine.

 13. Este OK sa petreci Timp singur.

 14. Nu-i forta pe ceilalti si nici pe tine. Totul are un Timp perfect sincronizat si un Sens bine Ordonat.

 15. Ordoneaza-te astfel incat sa poti primi cu dragoste orice Haos care intra in spatiul tau. Orice Haos a fost un copil ca si tine.

 16. Actioneaza si tot Universul iti va deschide usa catre Sens. Si de aici…in Continuare!

In rest…vei gasi multa imaginatie, iluzie si povesti.

Si chiar si acum, in acest prezent, cand simti ca lucrurile nu sunt clare, poti relua aceste idei pentru un viitor ce va sa vina.

Si Dumnezeu? In fiecare punct de mai sus.

 

Photo: Fabienne Lhuisser

Ne intalnim in continuare pe 25 MAI in CLUJ, in cadrul Conferintei “Invitatie la Diversitate, prin Autenticitate”, ultima cu aceasta tema abordata.  In Iunie am pregatit doua 3 evenimente, incep cu Bacau in cadrul Conferintei “Mama ca Sens si Semnificatie” si continui cu Oradea, atat cu Conferinta cu aceeasi tema si Workshop. Pentru Tabara “Alchimia Sufletului” din August mai sunt 4 locuri disponibile si pentru Retreat “Alchimia Sufletului” din Noiembrie, mai sunt 3 locuri in acest prezent. 

Sa ne vedem cu Sens!