Un An Nou in Continuare, pentru ca firul Timpului sa capete Sens si Semnificatie!

A fost un an de cifra 1, un an de Inceputuri, Actiune, Haos si Creatie. Si daca n-am vrut…tot ne-a dus barca unde a vrut ea in Oceanul de Necunoscut. Daca ne-am uita spre Trinitatea Hindusa, am putea vorbi de Brahma, care a venit cu focul creatiei (Yang-ul reprezentat de 1 si de Masculin) si a reasezat ordinea in viata fiecaruia.

In Orice sfarsit de an, intampinam noul an cu calcule, bilant, dorinte noi si rezolutii pentru anul ce vine. Va invit sa fiti curiosi de aceste dorinte pe care le asezati spre noul an. Ce am observat este faptul ca de multe ori, aceste dorinte puse nu dau drumul la anul care a fost. Da, putem elabora noi dorinte care sa nu lase ceea ce a fost sa se duca, care cauta sa “tina” ceea ce deja s-a dus. O dorinta care nu a fost realizata, pe langa starile pe care le poate trezi in noi, ea nu pleaca…ci se poate deghiza in alta. Important este sa fim curiosi de ele…si sa ne intrebam…ca sa nu ramanem tot acolo, in “nerealizarea” care a fost. Desigur, putem cauta si noi solutii, dar in acelasi timp ne putem uita si la ceea ce a fost si cum s-au asezat lucrurile…caci ele s-au ordonat cu Sens! Unele dorinte pot impovara…si chiar taia din elanul de care ne putem bucura atunci cand Timpul Vantului soseste. Aminteste-ti ca Vantul exista ca sa ne zboare!

Intotdeauna, dupa orice eveniment mai semnificativ, cu trairi tensionate si intense, lucrurile care pareau haotice in primul moment, incep treptat sa capete un Sens. Ideea este sa luam acel fir si sa-l continuam. Cam asa este Haosul, la inceput nu intelegi nimic din el si dupa…in TIMP…capata Sens. Si va invit sa vedeti ca, indiferent de starea din anumite momente prezente, Viata a curs si s-a asezat, asa cum se aseaza ea in Continuare. Uneori observ ca parca exista in noi o stare de prezenta care traieste in acord cu TOT, cu Natura, cu Divinul, cu Stiinta si alta care cauta prin diverse forme sa se impotriveasca. Sunt importante amandoua…caci din ele iesim Noi si Autenticul nostru. Nimeni si nimic nu a fost creat din confort si o singura stare…ORICE este creat din Intalnirea a minim doi.

Cum spunea C.G.Jung : “Întâlnirea dintre două personalităţi este asemănătoare contactului dintre două substanţe chimice: dacă există vreo reacţie, ambele se transformă.”

Revelionul este un moment de speranta investita in Noul an ce vine si de multe ori renuntam rapid la ceea ce a fost, ca si cum cautam sa scapam din ceva sau de ceva. Va invit sa va uitati si la anul care a trecut…sa adunati bogatiile Timpului trait, sa lasati in urma ceea ce vrea sa fie lasat si sa tineti aproape firul Sensului si al Semnificatiei proprii.

Sa avem un An Nou cu Sens si Semnificatii, cu dorinte Diverse, Autentice si Congruente cu Noi…un AN in si ca o CONTINUARE. De la 1 la 2, de la Masculin la Feminin, spre Intreg si Integritate.

Navigam spre 2018…sa ne bucuram de mal! Cu ceea ce am adunat din calatoria pe apa a lui 2017, putem construi pe pamant in 2018!

Multumesc celor alaturi de care am calatorit in Alchimia Sufletului, in ORICE forma s-a aratat ea…Atelier, Conferinta, Workshop, Tabara, Retreat. Va sunt Recunoscator pentru increderea in NOI, de la 1 la 2!  

Sa ne intalnim cu Sens si Continuare!

Ab Imo Pectore,

Alexandru Batinas