Constient intr-o relatie inseamna sa plec la intalnire mai intai cu mine, ca dupa sa ma pot intalni si cu celalalt. In Relatie mai bate o Inima si nu e a ta.

“- Imi pare rau!

– Nu, e ok…nu-i nevoie.

– Imi pare rau!

– Chiar nu, e ok, nu-ti face griji.

– Imi pare rau!

– De ce? De ce insisti daca iti spun ca nu este nevoie?

– Pentru ca simt si constientizez ca am gresit, nu este nevoie sa imi spui. Pentru ca simt ca exista si in tine o parte sensibila pe care o respect, asa cum ea exista si in mine. Pentru ca simt ca esti intreg si cu acea parte.

– Am inteles, dar imi este greu sa primesc! Nu pot sa accept de fapt si acea parte. “

Am inceput cu un dialog, cu un nucleu de doi, cu o dinamica in relatie. Ce inseamna sa fiu constient? Cum ajungi constient in relatie? Cat dureaza asta?

Constient pentru mine, inseamna sa ma cunosc pe mine cat pot pana in acel prezent. Sa pot sa stiu despre mine cateva informatii, istoric, tipare, familie, neam, credinte, valori, destine, pasiuni, esecuri, reusite, ambitii. Inseamna sa imi dau voie sa ma vad cat mai intreg cu putinta, iar pentru aceasta este nevoie de timp si rabdare. SA FIU CURIOS!

Inseamna sa plec la intalnire mai intai cu mine, ca dupa sa ma pot intalni si cu celalalt. De ce? Pentru ca altfel n-as putea sa fiu constient intr-o relatie. Pentru ca n-as putea sa fiu ATENT la celalalt si la relatia noastra, pentru ca nu m-as defini…n-as sti unde ma termin eu si unde incepe celalalt.

1+1 = 3 

Eu + Tu = Eu, Tu si Relatia noastra. 

Relatia este spatiul in care Realitatile noastre se intalnesc. Este spatiul intim in care fiecare se aduce cat poate. Normal ca aici intra si bagajele transgenerationale dar si comorile ascunse care asteapta sa straluceasca odata scoase la Lumina.

Atunci cand ajung sa fiu constient de mine, pot sa ma arunc in doi si sa ma transform in noi, fara sa uit ca sunt si unul. Cand nu sunt constient, totul este un doi ca si un unu, constant. Cum mai pot sa-l vad pe celalalt? M-as vedea doar pe mine, nediferentiat si inseparabil.

Si de aici…incepe lista.

“N-ai facut asta, ai facut asta, tu esti asa, vreau sa te schimbi”…lista aceea de reprosuri.

“Uite ce stare ai, daca erai fericit eram si eu fericita!” – Serios? De cand ti-ai trimis fericirea de acasa?

“De ce nu imi spune ca ma iubeste?” – Dar tu i-ai zis? Tu simti asta?

“De ce nu imi cumpara acel cadou?” – Dar tu ti-l permiti? Daca da, de ce nu ti-l daruiesti singur? Ce astepti?

Si lista asteptarilor poate continua. Cu siguranta stiti si voi exemple.

Cu ce putem inlocui asteptarile?

Le putem inlocui cu Autoritatea noastra, cu tine ca intreg, cu tine ca individ, cu tine ca om plin de resurse si comori, cu tine ca cel care-ti cauti indreptare, cu tine cel curios, cu tine cel care poti sa iubesti, cu tine care poti sa te bucuri si cu tot ceea ce poti avea tu si de care hotul nu se poate atinge.

Constient esti atunci cand iti amintesti ca esti om si poti sa gresesti. In spatiul Relatiei, nu exista mai bun si mai putin bun, exista doua realitati care cauta sa danseze si sa creeze…un Tango.

Si in acel dans, cand ti se spune ca ai gresit, a fi constient inseamna sa poti sa-ti dai voie sa vezi ca ai gresit. Astfel, ai un partener de dans. De ce? Pentru ca i-ai facut loc si i-ai validat pozitia ca partener.

Mai bate o Inima langa tine si nu e a ta! 

Constient in relatie inseamna si un alt job. Da, necesita timp si atentie. Se intelege de la sine nu exista. De ce? Pentru ca din momentul in care ne-am declarat iubirea, nici eu si nici tu nu mai suntem aceiasi. Lumea si viata sunt dinamice, noi suntem dinamici si transformati, schimbati. Si ce facem prin a fi atent la celalalt si a manifesta asta? Ne reamintim de noi, de Relatia noastra. Nici macar un inel pe deget nu poate opri SCHIMBAREA.

Cum suntem constienti in relatie? Un MULTUMESC din senin ajuta! O IMBRATISARE din senin! Un minut la telefon din senin, o recunoastere a unei greseli din trecut sau din prezent, un bilet de dragoste lasat pe masa, o invitatie la cina pentru a petrece timp in doi.

Si tu ce primesti? Nimic. Tu oferi si esti in relatie! Asta daca vrei sa te aduci si iti doresti o relatie.

Pai eu tot fac, dar celalalt din relatie nu face. Poate nu stie sa exprime, l-ai intrebat? Poate nu isi vede acea parte pe care tu o vezi. Vrei sa-i fii contributie? Ai curajul sa-l intrebi si daca s-ar putea sa nu mai vrea acea relatie?

Cata vreme nu stiu sa ma vad ca fiind diferentiat si autentic si sa fiu cat pot constient de mine, lumea intreaga va fi doar o lupta intre Rai si Iad, intre Bine si Rau. O concurenta si un razboi cu celalat din relatie, o lupta aparenta a “dreptatii” supreme in relatie.

Si este despre o lupta si o victorie? Cu cine ne luptam de fapt? Intreaba-te daca esti gata sa-ti schimbi parerea despre cum iti vedeai Universul tau si daca vrei sa faci loc unui nou Univers, sa intalnesti o noua realitate, diferita de a ta. Nu este usor, dar eu zic ca merita Iubirea! In fiecare zi, acelasi efort depus pentru ca acel doi sa ramana noi, pentru ca acel pod sa reziste si sa fie locul unde Iubirea se regaseste prin intalnirea a doua Realitati.

Indiferent de unde vine aceasta Sarbatoare si ce conotatie are ea, important este sa ne bucuram de ea cu Inima curata si sa iubim constient ce vrem, dar constient!

sursa imagine: DesignStack