Cautam formule si modele pentru o viata perfecta in care suntem scapati de neplacere, dar de fapt cautam sa ne aparam de reactia noastra la neplacere. 

Mi se pare fascinant cum construim atatea povesti in jurul vietii, metafore transformate in ideologii si sisteme de gandire, diversitate de limbaj si sens, la baza carora stau doua mari axe. Crearea si ruperea relatiilor afective si modul in care stim sa reactionam la acestea. 

Pe scurt: cum stiu si caut sa intru intr-o relatie si cum stiu sa ies din acea relatie. Indiferent de motiv (moarte, divort, despartire, schimbare de job-domiciliu si altele), noi manifestam trairi puternice la conexiune si separare. Tocmai din aceste trairi fara limbaj facem alegerile inconstiente. De ce fara limbaj? Pentru ca am trait aceasta creare si rupere de legaturi afective inca din prima relatie cu Mama, in “atunci si acolo”, cand inca nu exista limbajul ca achizitie. Astfel incat, omul va continua sa traiasca tot ceea ce nu stie inca sa vorbeasca si tendinta lui este de a vedea trecutul in tot prezentul care se aseaza.

Si astfel unii dintre noi ajungem sa refuzam o relatie tocmai de teama reactiei la ruperea acelei relatii. 

Altii ajungem sa avem mai multe relatii pentru ca aceasta rupere sa nu fie simtita.

Altii ajungem sa avem o relatie cu tehnologia si planul virtual pentru ca acolo nu exista o rupere.

Altii ajungem sa ne anulam pe noi pentru ca acea rupere sa nu se intample. 

Altii ajungem sa consumam substante care sa amorteasca trairea lasata de acea rupere. 

Altii ajung sa se izoleze pentru ca acea rupere sa nu mai fie traita.

Altii intra in terapie si traiesc acea rupere intr-un cadru securizat. 

 

Suntem puternici doar intr-o relatie, dar si mai puternici devenim atunci cand ii recunoastem celuilalt meritul si importanta in relatie.

 

Continuam in luna la  finalul verii cu Tabara “Alchimia Sufletului” Moieciu 2019  Si Retreat “Alchimia Sufletului” INDIA 11-22 Septembrie 2019   si calatorim spre noul an intr-o Calatorie spre Sens in Bali 28.12.2019-8.01.2020.

In Bucuresti incepe sa se formeze un nou grup de suport, inscrieri si informatii: alexandru@batinas.ro