Cauti sa descoperi cine esti sau ce poti sa fii?

Sunt oameni care iti spun cine esti si altii care iti spun ce ai putea sa fii.

In toti acesti ani si prin cautarile mele, am observat ca sunt doua categorii de dinamici cu ceilalti. Preoti, calugari, ghicitori, astrologi, numerologi, traineri, profesori, psihologi, psihoterapeuti, coach, samani, vraci, healeri, maestrii, intelepti, pe la toti am trecut. Sunt sigur ca mai exista variante si specializari, dar ideea despre care vreau sa vorbesc este ca am observat doua dinamici diferite. Unii iti spun cine esti si altii iti spun ce ai putea sa fii. Cei care iti spun cine esti, nici nu asteapta prea mult sa deschizi gura, ca ti-ai “luat-o”. Cei care iti spun ce ai putea sa fii, asteapta si te asteapta.

Si care este varianta buna? Ambele! Este nevoie de ambele dinamici si consider ca ambele au sensul si rostul lor, depinde doar de noi ce alegem in acea perioada, in acel moment si in acel context de viata.

Daca acel om la care te-ai dus a inceput sa vorbeasca neintrebat si tie asta iti da diverse stari, vezi ce e cu starile alea si de ce te-ai dus.

Daca tace si tu incepi sa ai alte stari, ca de ce tace si nu-ti spune, vezi ce e cu starile alea si de ce te-ai dus.

In aceeasi masura observ ca sunt si cursanti, care vor sa stie despre ei si altii care vor sa stie despre ceilalti.

Uneori este nevoie de pietre masive pentru ca un geam gros sa fie spart. Un geam subtire se poate sparge si de la cea mai mica si firava pietricica, aruncata intelept. In India, exista zeitati care vin sa-ti aduca blocaje in viata ta, sa-ti puna piedici si greutati, tocmai pentru ca tu sa le poti trece si astfel sa existe transmutarea. Poti sa crezi ca unii chiar invoca asta constient?

Si aceasta dinamica, daca vrem sa vedem asta, o avem cu oricine! Si cu parintii, colegii, prietenii, persoana iubita si orice alt om care ne apare in viata. Relatia aceasta nu este doar cu Maestrii. Intelegi acum de ce, uneori, celalalt om din viata ta poate sa fie un adevarat Maestru?

Ce am mai inteles este faptul ca frica, confuzia si nesiguranta ne indreapta catre cei care vrem sa ne zica cine suntem. Si este ok asa, pentru ca este un proces. Fiecare isi are apararile lui si acele aparari ca sa fie sparte si transformate, au nevoie de anumite experiente.

Te-ai gandit ca daca ar fi fost totul usor, frumos si roz, acea experienta nu ar mai strapunge mintea pentru a ajunge la Suflet?

Cu cat patos iti amintesti experientele placute si cu cat pe cele neplacute?

Mai sunt cateva zile pana la Atelier si ne pregatim si de Echinoctiu de Primavara, un real moment de eliberare si transformare.

Ne vedem pe 18 Martie in Bucuresti la Atelier “Alchimia Sufletului”

sursa imagine: http://static.boredpanda.com