Ce-a facut Cutremurul?

M-a scuturat si mi-a adus, mai aproape de constient, diverse. De la frica, la amintiri, la trecut, la viitor…si mai ales la PREZENT. Parca eram brusc PREZENT cu toate!

Ce se face cu asta? Fiecare ce simte si ce vrea, important este ca s-a miscat structura si s-au trezit diverse.

Personal, privesc cutremurul ca pe o metafora, ca pe un semnal pe care Pamantul ni-l transmite, in relatia cu el. De ce? Pentru ca, acele emotii traite in timpul cutremurului, le-am mai trait in diverse contexte in existenta mea si recunosc, nu prea mi-au placut.

De oameni am reusit si m-am ferit in felul meu, ca sa nu mai aduc acele trairi la suprafata. si le-am bagat sub pres, adanc…acolo in abis, in infinit, pierdute-n spatiu si uitate. si cand stateam si eu mai relaxat ca ele au disparut cu siguranta in neant si au fost uitate…Ce crezi? Au dat navala in timpul unui cutremur. Acum, cine mai e de vina?

Pai si? Ce facem? Daca de cei care imi trezeau acele trairi am reusit sa ma feresc, facusem curat si ordine in exterior…un cutremur poate sa trezeasca atatea?

Da! Pentru ca este tot o relatie, a ta cu mediul! si este desigur vorba de RELAtIA care exista in noi si pe care o ducem mai departe, in exterior, cu fiecare om din viata noastra.

Uneori ii cautam pe ceilalti sa ne cutremure…alteori vine Mama natura si ne cutremura. Ce vreau sa zic cu asta? Prin relatia cu ceilalti, primim o veste, se intampla ceva, intelegem ceva, traim o cearta si o putem resimti ca pe un cutremur asupra existentei noastre prin care ies diverse trairi la suprafata. Reactia sau Raspunsul, fie ca este un cutremur fizic sau un cutremur interior, sunt tot pe acolo. Treaba mea este cum REACtIONEZ sau RaSPUND la ceea ce se intampla. ala-i drumul meu si RESPONSABILITATEA mea.

Pe un om te poti supara ca ti-a provocat acel cutremur si poti chiar sa cauti un alt om, dar pe Mama Pamant…cum te superi? pastedGraphic.png:-)
si pana o sa avem posibilitatea sa ajungem pe Marte…mai dureaza.
Mai putin TREMUR si mai mult impreuna CU!

sursa imagine: Gestalten News