Spatiu si Loc

Cu totii avem loc, atunci cand ne facem loc. Cu totii putem vedea acelasi lucru, atunci cand exista spatiu sa vedem acelasi lucru. Cum facem spatiu si loc celuilalt in viata noastra?

Spatiul din care sa putem alege, consider ca este important in orice forma de relationare constienta. Iti creez acel spatiu, pentru ca pot sa imi creez acel spatiu. Iti ofer posibilitatea sa alegi, pentru ca imi ofer posibilitatea sa aleg. Iti ascult alegerea, pentru ca imi ascult alegerea.

Si dreptatea unde e?

La fiecare in parte! Dar pana la dreptate, hai sa povestim de ce este asa “greu” sa faci loc celuilalt.

Recent am fost invitat intr-o emisiune unde am vorbit despre Atasamentul fata de Obiecte si cum putem curata spatiul in care traim si ne desfasuram activitatea. Puteti urmari emisiunea AICI.

Nu intamplator am ales aceste doua teme, ele fiind atat de inter-conectate. Uita-te te rog in casa ta si vezi cate obiecte de la foste iubiri ai, cate obiecte de la persoane decedate sau oameni cu care nu mai pastrezi deloc legatura.

Uneori le tinem inconstient, alteori chiar suntem constienti de ele si nu vrem sa le dam drumul. In orice forma, acestea ocupa acel spatiu in care celalalt poate veni in viata ta.

Cata vreme spatiul tau este plin, ce crezi ca vei vedea la celalalt? Cum crezi ca celalalt va putea sa se aduca autentic?

Si aici, daca vreti, apare fenomenul de Oglinda. Vezi in celalalt tot ceea ce ai vazut si cunoscut in viata ta pana in acel prezent, vezi obiectele pe care inca le pastrezi si acestea “prind viata” prin celalalt.

Inainte sa te grabesti sa le arunci, sa scapi de ele, te invit sa le constientizezi. Cauta sa intelegi de ce le-ai pastrat, la ce ti-au fost de folos, ce beneficii ai avut si dupa alege ce vrei sa faci cu ele. Pe unele s-ar putea chiar sa incepi sa le iubesti.

Uneori avem tendinta sa ne ducem intr-o extrema si sa ne descotorisim de TOT. Doar ca acest TOT este atat de inteligent, incat te va urma. Poti parasi tara, poti pleca atat de departe, dar sa nu-ti imaginezi ca nu vei gasi/intalni oameni care sa-ti aminteasca de oamenii de care ai fugit, dar nu i-ai lasat in urma.

Si daca le pastrezi si esti constient de ele, tot poti face loc ceiluilalt.

Atasamentul de obiect pleaca din copilarie. Va invit sa cautati pe internet clipuri video in care copilul se linisteste atunci cand un obiect cu mirosul mamei intra in contact cu el. In timp…acel obiect capata diverse forme si se tot elaboreaza.

Curatenia nu este neaparat despre a arunca obiectele, ci despre a le constientiza. Cum stergi praful printre atatea carti/bibelouri/obiecte de design, la fel este si cu constientizarea. Il vad, il simt, il sterg de praful depus de timp, imi amintesc de el si aleg daca-l pastrez sau nu. Si o poti face cu spor intr-o zi de Sambata, guvernata de Saturn.

Creeaza acest spatiu pentru tine si celalalt va putea veni. Ofera-i spatiul in care sa existe posibilitatea de alegere si te vei intalni cu celalalt!

 

 

Ne intalnim pe 8 Aprilie in ORADEA si 22 Aprilie in CONSTANTA la Atelier “Alchimia Sufletului”

Sursa Photo: Pinterest