Pe tine cine te asculta

Sunt scrise peste 300.000 de carti care contin in titlul lor: FERICIREA. Pe tine cine te asculta despre Fericirea ta?

Exista mii de carti in lume care iti ofera solutiile perfecte si iti spun cine esti sau ai putea fi, dar niciuna care sa te asculte. 

Exista acest statut de fericire inventata si proiectata, dupa care alergam majoritatea, oribiti doar de destinatie si ignorand ambitios calatoria. Sunt scrise peste 300.000 de carti (se poate verifica pe amazon) care au in titlul lor : FERICIREA. 300.000? Intelegi cata dorinta exista de alta fericire? Si intelegi s-ar putea ca ea sa existe in prezentul tau, doar ca nu e cu titlu de carte si pe raft?

Si ma intreb ce fac in momentele mai putin placute, in cele dificile, in tranzit…citesc o carte care-mi introduce prin toti porii TREBUIE? Si anulez durerea…Si gata? Bum, puf, poc? Uneori, in momentele acelea, parca mi se blocheaza mintea si comunicarea, parca nu stiu ce sa fac si ce sa zic, pentru ca am acumulat atatea solutii si variante (dar nu ale mele) si pauza. Nu porneste la alta cheie! 🙂

Da, Sufletul are Cheia lui! 

Imi amintesc cum, in cautarile mele, dadeam peste diverse forme de manifestare ale spiritualitatii si deodata…cand la orizont aparea domnul TREBUIE…PA! TE PUP! Multumesc, schimb Zeul!

Asa cum am vorbit despre fericire, asa putem spune ca este si cu acest curent de meditatie. TREBUIE SA MEDITEZI! Serios? Chiar asa ascultatori sa fim? Sau ne dorim sa ramanem pe pozitia elevului care urmeaza niste indicatii clare? Este minunat daca functioneaza, ce vreau sa subliniez in acest articol este ca nu consider ca exista CALEA, asa cum nu consider ca exista FERICIREA – aceea doar care se vede la altii! Si imagineaza-ti ca dai foc la ceva si dupa ii zici focului, te rog sa stai fara sa arzi!

Exista si asa zisi profeti care stiu, pentru ca ei stiu si tu asculti si taci. Si nu contest necesitatea lor sau calitatile lor. Dar ce faci TU? Citesti…si asculti…si bagi in tine informatie…si atentia ta e la ei…si revin la intrebarea mea, pe tine cine te asculta?

Am intalnit putini oameni calificati cu care am lucrat (terapie, dezvoltare de grup, workshop, coaching) si care m-au facut sa ma simt ascultat. De multe ori, faceam ce faceam si ii ascultam eu pe ei. Apreciez oamenii care stiu sa te asculte si iti ofera instrumente sa te asculti, pentru ca, in final…esti singurul care stie cel mai clar pentru tine si consider ca adevarul este in noi dinainte ca intrebarea sa ia nastere.

Cumva, ce observ, este ca noi ca si oameni, nu prea mai vorbim despre noi, ci despre modele de noi, luate de peste tot si mai putin din interior, care suna bine si dau bine pe sticla vietii.

  • Sa pozam frumos!
  • Dar de unde v-a venit ideea?
  • Taci si zambeste la camera! Fa frumos! Straluceste ca asa se face!
  • Serios?

Imi amintesc cand m-a intrebat cineva: “Tu nu vrei sa stralucesti?” Va rog raspundeti voi, ca eu nu stiam ca e cu buton de stralucire si ma blocasem.

Personal, inteleg existenta normei ca ceva care vine sa armonizeze o societate. Doar ca nu mai stiu, in acest prezent, cine o carmuieste asa furtunos…cand afara a inceput sa iasa Soarele de ceva timp si mai ales de azi! A sosit PRIMAVARA!

Unde putem fi ascultati? In RELATIE. Acolo, in relatie, cand suntem ascultati si este creat spatiul necesar deschiderii, totul capata sens. Nici nu este nevoie de interventii verbale si solide…simpla prezenta creeaza MAGIA. Tacerea in doi contine multe si CONTINE.

Creeaza intrebari! Intalneste-te! Ramai curios! Haide sa fim!

Ne vedem pe 18 Martie in Bucuresti la Atelier “Alchimia Sufletului”

sursa imagine: Sandra Stoicovici