Ordinea si Haosul

Ma intreb uneori de cand a devenit Haosul o povara, o greutate si o neplacere in curgerea si naturaletea Vietii. Ce numim Haos? Si ce denumim ca fiind Haos?

 

Ma intreb uneori de cand a devenit Haosul o povara, o greutate si o neplacere in curgerea si naturaletea Vietii…Ma intreb ce numim Haos? Si ce denumim ca fiind Haos?

Realizez ca el devine o problema atunci cand aruncat (de buna voie si nesilit de nimeni) in decizii, adevaruri si declaratii de Adult serios, astept ca si celalalt si chiar mediul exterior sa faca asta! Va invit sa vedeti starea pe care putem sa o avem atunci cand brusc…ploua! Doar ploua.

Neplacerea apare atunci cand ma ancorez si angajez intr-o credinta care nu este nimic altceva decat bilet catre separare…catre o impartire a Lumilor si a Oamenilor. Eu am bilet aici, tu aici. Stai cuminte in locul tau!

Imagineaza-ti ca ai un bilet la film, dar nu scrie nimic pe el si sunt 10 sali de cinematograf. Adultul ar incepe sa dea din maini, sa intrebe unde e filmul lui, la cat incepe si la cat se termina. Unde-i Ordinea??? Sa vina managerul sa scrie pe bilet ca sa stie ce sa faca! Cine-i vinovat ca nu e scris nimic pe bilet? Si in toata desfasurarea asta pierde filmul doar pentru ca nu a ales o sala. Copilul…cauta afisele, asculta sunetul filmelor si intra acolo unde simte. De ce? Are bilet deschis.

Copilul ramane cu biletul, adultul cauta ca altcineva sa-i rupa biletul la intrare si sa-i zica si cand sa iasa din sala.

Azi este despre Haos, dar nu despre acel Haos opus la tot ceea ce inseamna Ordine. El devine opusul atunci cand mintea cauta doar ordinea de care aceasta are nevoie! Ordinea poate sa fie o alta fata a Haosului, imbracata in alte haine! Depinde ce Ordine caut si ce hraneste aceasta. Realizez ca pentru unii pot fi un om mult prea ordonat si pentru altii…haos! Da, fiecare dintre noi capata aceste valente in si prin filtrele mintii celuilalt.

Azi este despre Haosul plin de intamplari neintamplatoare, creatoare, adevaruri si Alegeri. Azi avem bilet deschis!

Azi este despre Copilarie ca forma de gandire si o ocazie buna (poate fi folosita ca urare) sa ne intrebam: Dar…de cand asa serios? 🙂

 

Atelier “Alchimia Sufletului” continua cu Sibiu pe 3 Iunie, Iasi pe 10 Iunie…si continua in continuare cu Bucuresti 24 Iunie, Cluj 1 Iulie si Oradea cu 8 Iulie.