O Noua Stare

Schimbarea poate sa apara, doar ca de cele mai multe ori vine cu o NOUA stare si de nereCUNOSCUT! Ce faci din aceasta stare?

Diversi cercetatori in ale “omului”, numesc aceasta perioada a prezentului in care traim ca fiind Perioada Destructurarii.

Totul parca se dilueaza si nu mai exista o consistenta in afirmatii si in decizii. Suntem in secolul vitezei si parca se apasa pedala de acceleratie inclusiv pe SCHIMBARE. Era si normal, adaugi viteza la un anumit aspect al vietii, prinde viteza toata viata. Aceste concepte, asa cum v-am obisnuit prin Ateliere si in articole, nu sunt SEPARATE. Separarea este o munca in plus pe care noi o depunem in incercarea de a ne pastra ceea ce stim ca stim.

Depunem eforturi considerabile de a pastra ceea ce cunoastem. Si mai sunt unii, care vor sa cunoasca si altceva. Si incep demersul si calatoria lor. Prin carti, prin cursuri online, prin studii universitare, prin ateliere, prin workshopuri, prin maestrii, prin calatorii, prin diverse forme de CAUTARE.

Si tot cauti, gasesti noi instrumente, le aplici…si SCHIMBAREA poate sa apara, doar ca de cele mai multe ori e cu diverse stari, unele chiar noi si de nerecunoscut!

Imaginati-va ca sunteti pe drum, calatoriti cu masina, setati pe GPS destinatia si STITI deja unde si cum veti ajunge. Totul este aranjat. Si pe drum incepeti sa va intrebati despre diverse aspecte de viata. Cautati sa intelegi aia…si aia…vreti sa schimbati aia…si aia…

Parca la un moment dat vedeti exact ce ar trebui schimbat si deodata, simtiti din interior sa va uitati la drumul pe care circulati cu masina si va vine sa preluati “fraiele” traseului. Si ajungeti la o intersectie si virati spre dreapta, ca asa ati simtit! PUR SI SIMPLU! Dupa un timp, vedeti ca GPS-ul dumneavoastra nu recunoaste strada. OPS! Incep procesele si intrebarile…Mmmm, dar daca INAINTE ERA MAI BINE?…Mmm, era o intersectie si GPS-ul zicea ca acolo trebuia sa o iau la stanga. Si tot mergeti cu masina pe drumul nou si totusi in mintea dumneavoastra intrebarile continua. Dar daca…acest “dar daca” va tine departe de calatorie si de ORICE ar putea aparea pe drum. Si opriti masina ca sa luati o decizie. Va amintiti ca intersectia avea o strada spre stanga si una spre dreapta. Cea spre stanga este recunoscuta, acreditata, incercata si testata de GPS si va sugereaza sa o luati pe acolo si va arata clar care este traseul, in cat timp ajungeti, traficul, benzinarii, parcari, toalete…STIE TOT. Cea spre dreapta este noua. Se poate vedea ca este un drum nou si GPS-ul dumneavoastra nu-l recunoaste. Va amintiti si ca ceilalti soferi virau spre stanga, doar dumneavoastra ati vrut dreapta.

De aici incep celelalte: “Ce mi-a trebuit mie sa stiu, ce mi-a trebuit mie sa aflu, ce mi-a trebuit mie sa preiau fraiele! Acum sunt pe un drum nou si nu pot sa descriu nimic. Daca ma suna cineva, ce sa-i zic? Ca nu stiu?”

Si aici apare ALEGEREA…

Daca teama este prea mare vei suna si vei auzi: “Ia-o inapoi! Mergi pe acolo ca pe acolo e bine! Asa am facut si eu si am ajuns cu bine! Asa a facut si x si y si z!”

Daca totusi nu suni pe nimeni si stai cu tine…si incepi sa te intrebi tu pe tine: “CE SIMT? CE IMI IMAGINEZ? CE SA FAC?” Si ALEGI TU! De aici alegi tu cu tine!

Si poti merge inainte, bulversat de TOT si sa te miri chiar si de tine! Nu exista o descriere clara a ceea ce simti, dar vezi ca te simti ok…continui acest drum si la un moment dat, observi ca pe GPS s-a creat un NOU DRUM! Drumul tau!

Mai conteaza unde ajungi? 🙂

Acum va invit sa va imaginati ca GPS-ul este Mintea noastra, care stie doar ceea ce ii oferim noi sa stie. Daca noi nu ii facem un update, atunci cine?

Acum are un NOU DRUM sau si un ALT DRUM!

In drumul vostru spre schimbare/constientizare/vindecare sau cum vreti sa-l numiti, IUBITI starea aceasta noua. Cu ORICE NOU, ne trebuie timp sa ne obisnuim. Si daca e nou, normal ca nu are o explicatie a trecutului. Nu intra in hainele trecutului, chiar daca ne ambitionam de multe ori sa indesam aceasta stare noua!

Imbratisati starea de NOU si nu o explicati! Nimeni nu are drepturi asupra starilor dumneavoastra! Noi ne predam aceste drepturi din nevoia de acceptare, validare si continere.

AUTORUL DRUMULUI TAU! Si ghici ce, chiar daca se spune ca “Nici iarba nu creste Lunea”…va invit sa vedeti ca ea continua sa creasca. Cu sau fara voia noastra, tot asa cum Soarele si Luna apar pe cer! Tot asa cum si Adevarul asteapta sa apara!

Sa fiti curiosi de drum!

Drumurile noastre se pot intersecta si ne putem intalni in cadrul Atelierelor “Alchimia Sufletului” sau chiar in MARAMU’ in Tabara “Alchimia Sufletului”!

Va astept curios de intalnire!