Toate informatiile si Universul Mistic, sunt acolo si asteapta sa fie alintate de ochii curiosului. Depinde de noi daca PASIM incet si cu respect, sau INTRAM rapid si cu dorinte de "Acum!".

Misticismul este ceva atat de suav, fin si sensibil…incat orice vulgaritate imbracata in aceasta directie…se vede si se simte. Urla cumva.

Cand intri grobian si cu bocancii in Universul Mistic, tot ceea ce putea sa fie o Arta se transforma intr-un circ cu animale salbatice chinuite…dar care la un moment dat, pot refula. Sa nu uitam ca ele au instincte.

Psihologia, in acest prezent este si ea tot pe acolo. Sunt lucruri ce tin de fineturi sau fine-attuning…usor cu pianul pe scari. Este atat de important ceea ce studiezi, dar daca ceea ce studiezi nu ia in calcul respectul fata de VIATA, pentru ce studiezi? Fiecare este liber sa-si aleaga o formare, o bucata din intreg, dar cand bucata ta se poate valida si confirma doar infirmand alte bucati din acelasi intreg…aceasta este instigare la ceva ce ne-am obisnuit deja si nu o voi numi ura, ca asta este prea simplu. O voi numi SEPARARE.

Toate informatiile si Universul Magic, sunt acolo si asteapta sa fie alintate de ochii curiosului. Le putem explora si admira, dar cand vrem sa le scoatem si sa le “manipulam” …acestea mor sufocate, precum o meduza care isi pierde forma si sensul atunci cand este scoasa din apa. Separam meduza de apa…cam asa suntem si noi atunci cand alegem sa ne separam.

Separarea lumilor a inceput din dorintele de a poseda lumea Mistica si de a controla tot ceea ce este viu si dinamic, intr-o continua schimbare. Au fost scoase bucati de “material” din matasea fina cu firul atat de sensibil si cusute ca petece pe niste armuri dintr-un material mai gros si dur, ca totul sa stea drept si in forma “aparata” si dorita. In poze da bine aceasta armura…doar ca ajungem s-o purtam si cand vrem sa fim mangaiati, iubiti…si ajungem ca ceilalti sa ne mangaie armurile si nu Sufletul. Nu este de datoria celuilalt sa-ti dea armura jos. Asta este treaba ta, pentru ca tu esti cel care isi aminteste cel mai bine cum a prins fiecare bucata si fiecare surub. Tu iti cunosti ordinea!

Matasea ia forma corpului care este in acel prezent, de aceea putini sunt cei care se dezbraca de aparari atunci cand pasesc in Universul Magic.

Si cum altfel sa pasim, decat muritori si goi, in aceste Temple ale Adevarurilor. Atunci cand ma indrept spre un alt Adevar, este ca si atunci cand pasesc in casa unui Om. Ma descalt la usa si am grija sa-i respect casa, templul si adevarul. Misticismul nu cere o dovada. Soarele, Luna si Adevarul sunt acolo la Timpul Stabilit si nu pot sta ascunse. Noi suntem cei care tot dam din coate sa-l “dovedim” ca exista.

Multumesc, Te Iubesc, Recunostinta, Iertarea, Acceptarea…toate acestea par prea simple pentru a putea ascunde in ele un INTREG Univers Mistic. Va invit totusi sa vedeti ca acestea pot face minuni.

Fugim de Misticism si aruncam cu etichete “chioare” la fel cum fugim si de simplitatea unui cuvant din Inima.

Minunile insemnate din istoria noastra (cea pe care o stim, ca se tot discuta si se aduce la alte intelesuri in ani) sunt facute de Oameni…pentru Oameni. Cautam prin fantasme forte fantastice si personaje care sa faca ceva nemaivazut si este amuzant cum ajungem sa credem in ceva ce nu vedem si fugim sa credem in ceva ce avem la indemana in fiecare zi…Iubirea. Povestile, Basmele, Metaforelele, Parabolele…contin in ele o intalnire a Doi… prin acel Doi s-a produs Miracolul. Va invit sa va amintiti ca si noi venim pe Pamant…dintr-un Miracol de Doi. <3

Drumurile noastre se pot intersecta si ne putem intalni in DOI in cadrul Atelierelor “Alchimia Sufletului” sau chiar in MARAMU’ in Tabara “Alchimia Sufletului”!

Va astept curios de intalnire!