Luna Noua

Luna Noua, unde-i Iubirea cand nu vezi Iubirea? Jocul de-a v-ati ascunselea cu Luna.

Am cautat sa inteleg treptat acest termen de Luna Noua, Teren Fertil…dar niciodata nu m-am gandit ca Luna este astrul care dupa ce completeaza un ciclu…dispare! Vorbeam intr-un articol despre Libertatea care are reguli si cum, Soarele si Luna apar pe cer atunci cand este timpul sa apara si stim asta, dupa niste reguli de calcul. Pentru a ne intalni cu ele, exista aceasta regula.

Acum avem Luna Noua…si-n Taur!

Pentru aceia dintre dumneavoastra care nu sunt familiarizati inca, noi datoram foarte multe acestui astru, numit Luna. Datorita ei, apele stau la locul lor si exista diverse alte aspecte pe care va invit sa le cautati si sa le descoperiti. Atunci cand Luna este lovita de un meteorit…se intampla fenomene destul de puternice pe Pamant. Este o relatie destul de puternica…un atasament suficient de strans.

In Astrologie, Mitologie, Filosofie si chiar Psihologie (mai spre Psihanaliza si Analiza Jungiana), Luna reprezinta simbolul feminin, mostenirea noastra transgenerationala si Mama. Mai sunt si altele, dar pe acestea le voi trata aici si acum, in acest articol.

Aceasta relatie de Mama – Copil…Dispare Mama, Copilul se agita. Apare Mama, Copilul se linisteste.

Luna ne lumineaza noptile…Luna ne insoteste calatoriile pe timp de Umbra a Pamantului, ea fiind un astru care oglindeste lumina de la Soare si ne ajuta sa vedem, dincolo de ceea ce cunoastem.

Si o data pe Luna, ea dispare si o intalnim sub denumirea de Luna Noua. Moment pentru initieri de orice fel si pentru intentii, deoarece ea e noua si in crestere. Nu discut Astrologie, pentru ca nu este domeniul meu, dar va invit sa ne uitam la acest fenomen ca la un act de…constientizare.

Ce sunt eu, atunci cand nu ma lumineaza altcineva? Cine sunt eu, atunci cand nu ma oglindeste altcineva? Cum sunt eu, atunci cand nu ma ghideaza cineva?

Acest joc “de-a v-ați-ascunselea”, este un joc pe care copilul il iubeste si ati vazut si voi reactiile pe care le poate avea la acel simplu: Cucu – Bau. (Inca nu inteleg de ce bau…dar o lasam asa deocamdata)

Si cu Iubirea, v-ati gandit ca uneori, cand ea este aruncata asa in fata, ca o Luna care se vede…stim ca e si ne vedem de altele, ignorand-o cumva sau punand-o pe “normalitate”? Si ca atunci cand nu o vedem, cand nu e asa cum stim ca e…parca prindem Viata, parca incepem sa ne punem in miscare, parca apare acel: Sa fac ceva pentru asta! Ce se intampla?!

Uneori, prea mult Soare poate sa arda si topi aripile, la fel cum prea multa Luna ne poate mentine in forme de dependenta.

Si uite ca, asa cum Umbra Pamantului (Noaptea) ne poate proteja de arsura Soarelui, tot asa dispare si Luna si apare Luna noua…Terenul fertil pentru a planta samanta Copacului care vrei sa devii, Copacul care esti TU!

 

sursa imagine: Sandra Stoicovici