Invitatie la Neutralitate

In momentul in care ma compar cu cineva, de obicei ma compar cu planul pe care nu-l am…sau pe care nu-l vad in fata mea, pentru ca am uitat ca sunt INTREG.

O invitatie la neutralitate.

Incepusem ieri o idee pe care o vedeam, dar la care ma tot gandeam ca nu stiu de unde sa o apuc ca sa o traduc dintr-un obiectiv subiectiv al celui care scrie, intr-un alt obiectiv subiectiv al celui care citeste. Pentru ca da, munca mea cu mine este de a ma asigura sa traduc dintr-o pozitie de neutralitate.

Ce inseamna aceasta neutralitate? Psihanalistii vorbesc despre neutralitatea binevoitoare. Doar ca vedeti dumneavoastra, daca o intalneam doar la ei, intelegeam ca e un concept de Vest sau limitat de un anumit curent. Am intalnit-o in schimb si in alte forme si sub diverse haine. O intalnesc in fiecare clipa a momentului prezent, in fiecare om pe care-l intalnesc, in fiecare carte pe care o citesc, in fiecare tara si cultura pe care o vizitez. De ce? Pentru ca sunt doua planuri care se intalnesc, doua obiectivitati subiective care formeaza intregul prezent.

Soarele apune pentru noi toti, la fel cum el rasare pentru noi toti. Si pentru “cei buni” si pentru “cei rai”. Luna e acolo sus…tot pentru noi toti. Si pentru “cei luminati” si pentru “cei intunecati”. Acestia nu au o “judecata” clara…in fata acestor oameni ma arat, in fata acestor oameni nu ma arat. Va invit sa vedeti aceasta simplitate zilnica la care cu totii putem lua parte si chiar putem intelege “cum”…SUB ACELASI CER!

Vorbeam ieri despre Gandirea Magica si de faptul ca ea nu este o gandire pozitiva. V-am invitat sa va intrebati ce se intampla cu cealalta parte atunci cand tu alegi sa hranesti doar o parte, sa fie doar Lumina, doar un Lup Alb. Pe baza acestor alegeri s-au creat si anumite modele care imping omul spre a fi DOAR ASA. Este ca si cum afara este Noapte, este Luna Plina si eu fortez omul sa creada ca este Ziua si Soarele e sus acolo. Ghici ce, problema nu este ca este Noapte si Luna pe cer, problema este ca omul s-ar putea considera vinovat de toate acestea, de aceste fenomene naturale ce tin de SPATIU SI LOC. S-ar putea simti nepotrivit, gresit, respins, diferit, separat…cu toate ca in acel prezent, in Realitatea lui Obiectiv Subiectiva, asa este “perioada” din mediul lui. Toate aceste simtiri pot duce la o frica puternica si in final la o separare. Suntem fiinte sociale cu un motor de interdependenta. Suntem facuti din Iubire si sa Iubim. Asta este naturaletea!

Yoga, meditatie, mindfulness, practici spirituale si alte forme de: TE ROG SA STRALUCESTI, URGENT!…de cele mai multe ori duc la separare.

Va intrebati de unde apare acel EGO spiritual? De aici. In loc sa-mi recunosc ca tu trezesti in mine ceva ce eu am de lucrat, mai bine iti zic: “Esti intunecat! JET din ZENUL MEU!” In EGO sunt mecanismele de aparare…si va invit sa nu mai renuntati la el, ca in el stau si mecanismele de adaptare, mecanisme care ne ajuta sa ne intalnim cu celalalt si sa avem o coerenta a prezentului.

Vedeti dumneavoastra, in momentul in care ma compar cu cineva, de obicei ma compar cu planul pe care nu-l am…sau pe care nu-l vad in fata mea.

Va invit sa va imaginati ca ar fi doua Planete Pamant. Si aceste planete ar avea si ochi, una pe partea cu ziua si una pe partea cu noaptea, adica doar pe o parte si s-ar vedea una pe cealalta. O planeta ar vedea ca pe cealalta planeta este ziua, pe cand la ea este noapte si invers. Ar vedea ca cealalata planeta este Luminata de Soare si nu i-ar vedea Umbra si Luna. Cealalta planeta ar vedea Umbra si Luna, dar nu ar vedea Lumina si Soarele. Si ele ar zice: “Ce bine ar fi daca as avea si eu ceea ce ai tu!”

Ca si cum exista o lipsa…ca si cum nu putem vedea ca ceea ce nu vad, este o continuare a INTREGULUI. Cam asa functionam si noi. Consideram ca nu avem ceea ce nu vedem ca avem deja si cautam acea “jumatate” in RELATIA care sa ne faca INTREGI.

Cum ar fi daca am intra deja intregi in relatie, stiind ca am si Soarele si Luna, stiind ca am si Lumina si Umbra, stiind ca am si un Lup Alb si un Lup Negru, stiind ca nu am nevoie de tine sa fiu complet…dar IMPREUNA cu tine pot armoniza o dinamica. Impreuna cu tine pot sa ma joc. Impreuna cu tine pot construi. Impreuna cu tine pot scrie o poveste de Iubire, asa cum este cea cu Soarele si Luna. Cand vei avea tu Umbra, iti voi aduce Lumina. Cand voi avea eu Luna, tu vei aduce Soarele.

Iubirea este in cel care iubeste, tot asa cum “partea nu are cum sa fie bine pana cand intregul nu este bine.” – Platon.

Si acum, in apropierea Solstiutiului de Vara la noi, cand ziua se lungeste si energia masculina este invitata sa fie manifestata…pe acelasi Pamant, pe aceeasi Planeta, in acelasi TIMP, se produce Solstitiul de Iarna. Cum ar fi sa sun acum si sa-i fac pe cei din Emisfera Sudica nebuni, doar pentru ca imi zic ca-i iarna…cand eu vad clar ca la mine e vara! Harta nu este teritoriu…

Planeta este intreaga, cu toate partile ei…si cu Umbra…si cu Lumina! 

Solstitiu cu manifestare, curaj si naturaletea neutralitatii! <3

 

Ne intalnim SAMBATA in BUCURESTI!

Drumurile noastre se pot intersecta si ne putem intalni in DOI in cadrul Atelierelor “Alchimia Sufletului” sau chiar in MARAMU’ in Tabara “Alchimia Sufletului”!

Va astept curios de intalnire!