Dupa multe cautari de cuvinte, am reusit sa asez cateva...dar si asa simt ca inca nu pot traduce ESENTA acestei insule si a acestui Retreat.

Insula, prin forma si naturaletea ei feminina, ne-a oferit spatiul prin care fiecare sa se aduca si sa isi aduca ceea ce astepta de multa vreme sa fie vazut, spus si manifestat. Izolati si departe de tot ceea ce inseamna cunoscut, participantii au explorat si experimentat o alta asezare a TIMPULUI si o alta posibilitate de manifestare a Sinelui.

Un Retreat despre Autenticitate, Limite, Curaj, Stabilitate, Libertate, Intreg si Integrare, Liniste, Rabdare, Autonomie si Suficienta.

Relatia cu Insula a fost dinamica, la fel cum este si Relatia noastra cu Sinele propriu.

Acum o criticam, acum o admiram…acum o gaseam fascinanta, acum asteptam sa plecam de pe ea…acum ne simteam primiti, acum ne simteam intrusi…acum ne adaptam la ea, acum se adapta ea la noi…ca intr-un final sa putem vedea toata aceasta dinamica relationala ca un INTREG! Astfel, prin Cunoasterea de Sine, totul are loc sa se aseze…un demers catre IMPLINIRE.

O insula vie si prezenta, orice pas sau secunda pe ceas aducea cu sine ceva NOU si nu te lasa sa “dormi”. “Mother Earth”, asa cum se refera la Planeta Pamant cei din Bali,  te cerea prezent si in acord cu ea.

Fiind Insula Zeilor si existand atatea avatare si chiar masti fizice de exprimare a unor stari interioare, ritualuri sau credinte, ne-a ajutat sa exploram mastile pe care le purtam atunci cand ne intalnim cu celalalt semnificativ.

Ritualul de purificare de la Pura Tirta Empul a fost un moment de scuturare a unor vechi credinte si o reala PROVOCARE! Leaganul din plantatiile de orez ne-a amintit de elementul WOW care poate sa intre in viata noastra, atunci cand ii facem loc! Fauna si vegetatia ne-au amintit de UNICITATEA locului! Relationarea cu localnicii, uneori mai relaxata, alteori mai tensionata, dar care de fiecare data se termina cu zambetul pe buze…ne-a amintit de FIRESCUL relatiilor umane! Zonele curate si civilizate, impreuna cu zonele murdare si mai primitive, ne-au amintit de existenta INTREGULUI!

Multumesc Soul Retreat si Adriana Armanu, pentru ceea ce a prins forma, structura si sens si a putut sa insemne Retreat “Alchimia Sufletului” in Bali.

Urmeaza sa anuntam urmatorul Retreat…il pregatim intr-o perioada de Timp transformatoare si importanta pentru locuitorii Insulei Bali.

 

Pana atunci, ne intalnim in continuare in cadrul Conferintei si Atelierului “Alchimia Sufletului” ce vor avea loc in Brasov, 8-9 Decembrie si in cadrului Workshopului “Sarbatorile Vin!…” din 16 Decembrie in Bucuresti!

Sa ne intalnim cu Sens!